Újraindul az esküvői szezon. Hogyan tovább?

• A nyárról őszre-télre átszervezett esküvők visszakerüljenek az eredeti időpontra?
• Vagy maradjon október, november, …december, esetleg 2021?
Félve a koronavírus esetleges második hullámától, mi lenne a legjobb döntés? Kasuba L. Szilárd esküvői műsorvezetőt kérdeztük, aki munkájánál fogva rengeteg párral találkozik.

„IDÉN FELÉRTÉKELŐDTEK A HOSSZÚ HÉTVÉGÉK ESKÜVŐI SZEMPONTBÓL, AMIKOR ARRA A HÉTRE, EGY HÉTKÖZNAPRA IS, RÁSZERVEZIK A LAKODALMAT. EZ AZÉRT IS JÓ, MERT A NÁSZNÉPNEK MARAD PIHENÉSRE IDEJE.”

– Júniustól a szeptemberig tartó időszakban a legbiztosabb megtartani az esküvőket a dolgok jelenlegi állása szerint, mert minden előrejelzés azt mutatja, ebben a szakaszban a legkisebb a kockázat – mondja Szilárd. – Nyáron nem köszön vissza a vírus. Csakhogy sokkal többen szeretnék kimondani idén a boldogító igent, mint amennyi pénteki és szombati nap van ebben az alig 4 hónapban.

Mit lehet akkor tenni?

– Jó ötlet lehet kiválasztani az ünnepekkel egybekötött hosszú hétvégéket és akkorra rászervezni egy hétköznapra a nagy napot, mert ekkor ugyanúgy ráér a násznép és másnap marad pihenésre alkalom. Nekem idén lesz olyan hetem, hogy keddi és szerdai napokon is esküvők lesznek. Csak bátran, de felelősségteljesen!

Bizalommal forduljunk a jövő felé és azzal a hittel, hogy a következő pár hétben végleg búcsút intünk a vírusnak, és az őszi – téli esküvők is megrendezésre kerülnek az évszaknak megfelelő minden előnyükkel. Ősszel csodálatos színekbe öltözik a természet, télen a havas helyszínek tehetik különleges, életre szóló élménnyé a nagy napot.

Amennyiben valami ok folytán késő ősszel mégis újra visszaköszönne a vírus,– ebbe még belegondolni is rossz –, nos abban az esetben a helyszínek és a szolgáltatók a mostani tapasztalatokkal felvértezve, már rutinosabban kezelik a szituációt, és megoldást adhatnak az előforduló helyzetekre.

A vírusnak köszönhetően egy új jelenség is felütötte a fejét a közösségi oldalak legnépszerűbb esküvői fórumain. A jövő évben házasodni szándékozó menyasszonyok megkérik az idei évben esküvőt tervezett párokat, hogy lehetőség szerint házasodjanak meg idén vagy 2022-ben, de ne jövőre, mert különben elveszik a helyszínek és a szolgáltatók szabad időpontjait előlük. Persze, mindezt kedvesen és kulturáltan fogalmazzák meg.

És van erre hajlandóság?

– A vírus sok mindent felülírt. Többek között az emberek toleránsabbak lettek mások iránt. Először csak az idősebbek iránt, aztán vannak jó példák, amik azt mutatják, egymás iránt, a hasonló helyzetben lévők felé is…

A maszk hogyan építhető be egy esküvőbe?

– Most nagy dilemma ez! Egészség kontra „vegyvédelmis” esküvői fotók. Elképzelünk tíz év múlva egy gyönyörű, havas, téli estét, ahogy a kandalló előtt ül férj-feleség, már a gyerekekkel, és nézik az esküvői fotóalbumot, maszkban integető vendégek tekintenek vissza rájuk…

Ne feledjük a maszk alapszabályát! A védelem a vírus tovább terjedése ellen elengedhetetlen. A fertőzött emberek viselik, hogy ne adják át a vírust az egészséges embereknek, és nem fordítva. Aki egészséges, az nem fertőz. Aki beteg, az nem jelenik meg az eseményen. Aki vírust hordoz, lehet, hogy nem tudja magáról… Úgyhogy jobb a biztonság!

Hogyan lehetünk óvatosak és felelősek?

– Vagy maszkot veszünk fel az este folyamán, vagy van igazolható tesztünk, hogy nincs bennünk vírus, és abban az esetben felelősséggel tekinthetünk el a maszktól. Ma már vannak olcsóbb, 3-6 ezer forintos tesztek, melyek igazolják a vírusmentességet. Semmiképp ne menjünk esküvőre félelemmel és kétségekkel, az senkinek sem jó.

Élvezzük az eseményt és osztozzunk az ifjú pár örömében, életük egyik legemlékezetesebb napján.

Helyszín: Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó• Férfi alkalmi és kiegészítői: Vathy’s Corner•Menyasszonyi ruha: Mirandella Szalon• Fotó: Esküvő Trend Magazin/Dévai Zoltán•Haj: Garai Glamour Szépségstúdió/Tina•Smink: Almási Petra

About the Author Szilárd


Get In Touch